A külföldi nyaralás ma már sok esetben olcsóbban kihozható, mintha valamelyik nívós belföldi szálloda mellett tennénk le a voksot. Nem véletlen, hogy minden évben sokan választják Görögország területét, ahol együtt van kultúra, történelem, építészet, remek gasztronómia és persze a páratlan szépségű tájak. Az árak elfogadhatóak, és ma már a repülőjegy is megfizethető.

Egyre több sziget és terület érhető el repülővel, de akár az autós utazás mellett is dönthetünk. Ugyan a horvát tengerpartig vezető időnél sokkal többet kell majd az autóban ülni, de ha nem opció a repülés, és autóbérlésre sem szeretnénk kint költeni, akkor ez lehet az egyetlen lehetőség. Az autóval történő utazásnak azonban megvan az az előnye, hogy közben megállhatunk olyan helyszíneken útközben, amelyeket nem érdemes kihagyni.

Népszerű üdülőhelyek északon

Görögország hatalmas népszerűségét elsősorban tengerpartjainak és szigeteinek köszönheti. Már az északi területeken is egy sor kedvelt üdülőváros megtalálható, és a turisztikai kínálat a környékben is igen széles. Thassos, a legészakibb sziget festői öblökkel, remek éttermekkel és gazdag növényvilággal várja a turistákat.

Az ókori romokhoz felmászva páratlan látvány nyílik a tengerre, útközben pedig olyan paradicsomi, elhagyatott öblökkel találkozhatunk, amelyek minden képzeletet felülmúlnak. Az északi területeken egyébként Thessaloniki városa kihagyhatatlan, de a Meteóra kolostorok is megérnek legalább egy napos kirándulást. A környékben ikonfestő műhely is várja a turistákat, ahol betekintést nyerhetnek az ország művészetébe, vallási és kulturális értékeibe.

Történelmi nevezetességek és szigetvilág

Dél felé járva egyre nő az ókori történelmi nevezetességek száma, élükön természetesen Athén városával. Persze a szigetvilág mellett sem mehetünk el, így Zakinthosz, Korfu, Szantorini, Rodosz, vagy például Lefkáda bizonyulnak a leginkább népszerűnek. A görög tájak csodájához nem csak a hegyvidék és a tenger egyedülálló találkozása járul hozzá, hanem a kristálytiszta partok és a fenséges étkek is. A tenger gyümölcseit minden formában kínálják az éttermek, ebéd után pedig ne feledkezzünk meg az országban szinte kötelező sziesztáról sem.

Görögország idén is hatalmas népszerűségnek örvend azok körében, akik nyaralásuk során a napfürdőzés és a festői tengerpartok mellett látnivalókat és egy izgalmas kultúrát is szeretnének megismerni. A szigetvilág tagjai különösen ajánlottak, ha másként nem is, de a szárazföldről egy rövid kirándulás erejéig mindenképpen.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük