Montenegrói Nyár

A szépségre, pihenésre, rekreációra vágyó turisták a világ minden tájáról egyre nagyobb számban választják maguknak Montenegrót. Ez a parányi, valamivel több, mint 13.000 négyzetkilométernyi ország, igazi gyöngyszem. Nevezik százarcú országnak is. A 250 kilométer hosszú tengerpart karcsú pálmákkal, leánderekkel, vadon is nővő fügefáival, gránátalmafákkal igazi mediterrán táj.
A tengerpartot magas hegyek szegélyzik. Drámai szépségű látvány tárul elénk. A hegyek lábánál bájos kis dalmát városok gazdag történelemmel, legendákkal. Programunk ideális arányban tartalmazza a tengerparti nyaralást és a városnézést.

Szállás: Herceg Novi elővárosában, Denoviciben – tengerparti turista centrumban van.
A vendégek szíves és igényes fogadására berendezett panzió két- három ágyas szobái várnak bennünket. Minden szobának van saját fürdőszobája, erkélye. Törülközőt hozzanak magukkal. A déli fekvésű melegebb szobákban légkondíciót lehet bérelni (szobánkként 4 euró/nap).
A házban Wifi, a szobákban TV működik. Hűtőszekrény a folyosókon megfelelő mennyiségben áll rendelkezésre.
Étkezés a panzió éttermében, kerthelyiségében: kontinentális reggeli és 3 fogásos vacsora. Bárpult vízforralóval, gyermek medence, körülötte napozó ágyak szolgálják a vendégek kényelmét. A környezet családias, meghitt, csendes, pihentető.

A Részvételi díj tartalmazza a 8 tengerparti éjszaka, félpanzió – 16 étkezés ára + a buszos utazást)

Részletes program:
1. nap – Indulás a délutáni órákban – később meghatározott helyről és pontosított időben. Határátlépés Udvarnál.
2. nap – Horvátországon, Bosznián keresztül érkezünk másnap a délelőtti órákban szállásunkra. Szállásfoglalás, pihenés, fürdés. Az első vacsora.
3 – 9 nap szervezett fakultatív kirándulások vagy szabad program.
10. nap – Kora reggel indulás haza, csomagolt reggelivel, tervezett érkezés a késő esti órákban.
Nyaralásunkat a fakultatív kirándulások teszik teljessé, színessé, változatossá. Ezek sorrendjét a helyszínen állítjuk össze az igények és időjárás függvényében, költsége is a helyszínen fizetendő.

Fakultatív programok, kirándulások:

1. Kotor (Cattaro) A történelmi város szűk, sikátoros utcácskái, sok magyar és első világháborús emlékkel. A város piaca. Délután fürdés a csodás panorámájú Morinj strandján.
Részvételi díj 15 €. Érkezés vacsorára.
2. Hajókirándulás a nyílt tengerre, a Kék barlang megtekintése, majd strandolás Žanjicén.
Költsége: 20 €. Érkezés vacsorára.
3. Dubrovnik – látogatás az ősi Ragusába, egész napos kirándulás. Múzeumi belépőkkel, magyar nyelvű helyi idegenvezetéssel: 30 €.
4. Hajókirándulás a kotori öböl belsejébe. A Szirti Madonna szigete, temploma. Perast városa, múzeum. Risan – a római villa világhírű mozaikja. Félnapos kirándulás.
Ára: 20 €, három belépővel.
5. Budva – Séta a 2500 éves óvárosban. Üzletek és templomok színes, gazdag világa. Utána fürdés a méltán híres Jaz öböl hatalmas, apró kavicsos, néhol homokos strandján: 15 €.
6. Egy nap a fekete hegyek világában. Cetinje – a régi főváros, a királyi palota, és egy ódon kolostor. Montenegró szent hegye – a Lovcen. Csodás panoráma és Nyegos költő mauzóleuma – fakultatív alapon. Ára belépőkkel (nemzeti park, Cetinje városa, királyi palota): 30 €.
7. Biztonságos vadvízi evezés a Tara folyón, Európa legmélyebb, kanyonjában. Az út a Tarához a Piva folyó csodás völgyében kanyarog. Uzsonnával és ebéddel – a hegyi asztronómia ízeivel – a várható ár 80 €. Egész napos program.

Napközben étkezés, az ebéd lehetősége minden kirándulásunkon biztosított.
A csoportoknak folyamatosan rendelkezésére áll a helyi tapasztalattal és szláv nyelvtudással rendelkező idegenvezető.

Praktikus információk:
Montenegró hivatalos pénzneme az euró. Elfogadják Boszniában és Horvátországban is
A panziónktól a tengerpart gyalog 5 – 6 percnyi távolságra van, az élelmiszerüzletek távolsága hasonló. A montenegrói árak a magyarországival megegyezők, sőt gyakran kedvezőbbek.

Szükséges úti okmány: érvényes plasztik kártyás személyi igazolvány vagy útlevél.

Rating not Found

Write a review:

  • Overall
  • Accommodation
  • Transport
  • Food
  • Destination
Please fill up all the Fields

Utazás

Érdeklődés