Kétnapos látogatás a szlovákiai Tokaji borvidéken és Kassán

“Ha tokajit iszunk, éreznünk kell, hogy van Gondviselés felettünk, mert annyi gyönyört, mint ez a bor, csak egy végtelen jóságos Isten nyújthat.”

Voltaire

Boros kalandokkal folytatódik őszi programkínálatunk, melynek helyszínéül Magyarország legrégebbi borvidékének a Tokaji borvidéknek a ma Szlovákiában található részét választottuk. A Tokaji borvidék kisebb része ma Szlovákiában Tokay néven ismert bortermő vidék, melynek ültetvényei kiváló minőségű furminttal, hárslevelűvel és sárgamuskotállyal ajándékozzák meg a szőlősgazdákat. Első állomásunk a tőketerebesi Andrássy-kastély parkja lesz, ahol meglátogatjuk az Andrássy család mauzóleumát, majd szabadprogram keretében nyílik lehetőség ebédelni. Utunk során a nagytoronyai Ostrožovič Pincészet nyújt lehetőséget utasaink számára, hogy egy hét tételes borsor kóstolásán keresztül tapasztalják meg a vidék igazi ízét. A borkóstolót pincelátogatás előzi meg és alkalmunk nyílik egy boroshordó alakú kilátóról is megcsodálni a magasból elénk táruló borvidéket. A borkóstolót szálláselfoglalás és vacsora követi, melyek helyszíne szintén az Ostrožovič Pincészet lesz. A második napon a korai reggelit követően szállásunkat elhagyva Kassa városába érkezünk, ahol közös séta során ismerhetjük meg az egykoron második legnagyobb magyar város történelmi és kulturális emlékeit. A séta főbb állomásai a Szent Erzsébet-székesegyház, az Orbán torony és a Rodostói ház. A közös sétát szabadprogram követi, majd utunkat Magyarország irányába vesszük. Mielőtt a határt átlépnénk, a borsi Rákóczi-kastélyban veszünk részt magyarnyelvű tárlatvezetéssel egybekötött interaktív kiállítás látogatáson. A kastélyban működő Nagyasszonyok Éttermében fogyasztjuk el kései ebédünket, majd a késő esti órákban érkezünk haza.

Az utazás részletei:

  • időpont: TERVEZÉS ALATT
  • minimális csoportlétszám: 30 fő
  • utazás módja: autóbusz
  • felszállási lehetőségek: Békéscsaba, Gyula, Berettyóújfalu, Debrecen, Nyíregyháza

1. nap

1. programelem: Tőketerebes Andrássy-kastély parkja és az Andrássy Mauzóleum, szabadprogram ( kb. 2 óra időtartam )
2. programelem: Kistoronya, a hordó alakú kilátó ( kb. fél óra időtartam )
3. programelem: Ostrožovič Pincészet ( borospince látogatás, borkóstoló és vacsora )

2. nap

1. programelem: Korai reggeli és a szállás elhagyása után, városnézés és szabadprogram Kassán ( kb. 2,5 óra időtartam )
2. programelem: A borsi Rákóczi-kastély ( magyar nyelvű tárlatvezetés, interaktív kiállítás és kétfogásos ebéd)
Hazautazás
Érkezés a felszállási pontokkal megegyező megállókra az esti órákban

Részvételi díj: 69.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazást busszal, a szállást, a borkóstolót, az első napon a vacsorát, a második napon a reggelit és az ebédet, a belépődíjakat a mauzóleumba és a borsi Rákóczi-kastélyba, a magyarnyelvű idegenvezetést, az útlemondási biztosítást és az ÁFÁ-t.

Rating not Found

Write a review:

  • Overall
  • Accommodation
  • Transport
  • Food
  • Destination
Please fill up all the Fields

Utazás

Érdeklődés