Szlovákia – Lengyelország, Zakopane – Krakkó

Az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva. Kisebb létszám esetén + 5.000 Ft/fő fizetendő.
▶ Szálláshely: 2 éjszaka Zakopaneban
▶ Ellátás: félpanzió
🚌Utazás: autóbusszal
Gyula, Békéscsaba, Szarvas (igény szerint)

‼️A részvételi díj tartalmazza: az utazási költséget nemzetközi feltételeknek megfelelő autóbusszal, utaskísérőt/idegenvezetőt, a szállás díját 2 éjszakára, félpanzióval.

‼️A részvételi díj nem tartalmazza: az idegenforgalmi adót, fakultatív kirándulást (melyet kérünk jelentkezéskor pontosìtani), belépő díjakat, utasbiztosítást, mely irodánkban megköthető. 

🟢1. nap: Indulás a reggeli órákban. Rövid pihenőkkel érkezés Szlovákiába. Utunk első állomása Lőcse városa. Lőcse ősi városa a Szepesség keleti részén terül el. Maga a város számos, a dicső múlthoz kötődő műemlékkel rendelkezik, egy kultúrtörténeti gyöngyszem! A lőcsei városi műemlék-rezervátum magába foglalja a város történelmi és kulturális nevezetességeit, amelyeket a csaknem teljesen épségben fennmaradt városfalak ölelnek körbe. 2009-től Lőcse városa szerepel az UNESCO Világörökségi Listáján. Utunkat folytatjuk Lengyelország felé. Délután érkezés a Lengyel-Tátra híres üdülővárosába, Zakopanéba. A szállás elfoglalása után sétát teszünk a Krupówki főutcán, ahol megtekintjük a górál népcsoport díszes faházait és templomát. Szabadprogram keretein belül vásárlási lehetőség a lengyel piacon, majd vacsora a szálláson. 

🟢2. nap: Reggeli után Fakultatív kirándulás a történelmi lengyel királyság fővárosa, Krakkóba. Kirándulás ára 20€/fő .Sétánkat az óvárosban kezdjük, ahol körbejárjuk a legendás Piacteret, a Ryneket, mely kiterjedésével a legnagyobb középkori főtér Európában. Itt láthatjuk a város hajdani patinás kereskedelmi központját a Posztócsarnokot, a Városháza tornyát, a Mária-templomot, amelynek tornyából minden órában felhangzik a hejnal, a tatár támadást jelző elhaló kürtszó és a Szent Adalbert templomot, mely az egyik legrégebbi templom Lengyelországban. Folytatjuk sétánkat Piactér körüli óvárosi utcákban ahol ma is láthatók Krakkó középkori védelmi rendszerének megmaradt erődítményei a Barbakán és a Flórián-kapu, ellátogatunk az 1364-ben alapított Krakkói Egyetem épületéhez, amelyet a magyar Hedvig (Jadwiga) királyné adományaiból alapítottak újra. A városnézés után visszautazunk Zakopanéba. Szabadprogram. Vacsora a szálláson.

🟢3. nap: Reggeli után indulunk haza .Utunk első állomása a szép fekvésű, műemlékekben gazdag Kassa. Városnéző sétánk keretében keressük fel a város legnevezete­sebb látnivalóit. Megcsodálhatjuk a gótikus építészet remekműveit: a Szent Mihály kápolnát, Or­bán tornyot, Szent Erzsébet székesegyházat s benne a lenyűgöző szépségű Szent Erzsébet oltárt, II. Rákóczi Ferenc fejedelem sírboltját. A Fő utcán sétálva megállunk a színház előtti zenélő szökőkút, a régi városháza, vármegyeháza, Jezsuita templom, Lőcsei ház, Márai Sándor lakóháza és szobra előtt.

A programváltozás jogát fenntartjuk! 

 🔴Bővebb információ a☎️+36 70 904 7909 telefonszámon kérhető!

Rating not Found

Write a review:

  • Overall
  • Accommodation
  • Transport
  • Food
  • Destination
Please fill up all the Fields

Utazás

Érdeklődés